13-12-13

ZA: FC SPORTIF - KRUIBEKE 1 - 2

Bjorn/Issam-Matthias-Dajen-Dries/Dirk(Johan)-Dimitri(Jonas)-Jurgen-Pieter/Olivier-Irfan

Het begin van de terugronde en dat betekent vandaag het bezoek van de leider, de ploeg van Kruibeke. Toen we in het begin van het seizoen naar Kruibeke trokken kwamen we terug met een 5-0 aan onze broek, dat gingen we ons geen 2de keer laten gebeuren!

Jammer genoeg betekende deze wedstrijd ook het afscheid van Issam aan onze ploeg, we willen hierbij Issam bedanken voor alles in al zijn jaren voor Sportif (want ook nu liet hij weten altijd bereikbaar te zullen zijn in geval van nood). Met Issam als kapitein begon Sportif op deze koude zaterdagmiddag gretig aan de wedstrijd. Kruibeke van zijn kant liet niet meteen zien waarom het al een heel seizoen aan kop gaat en toonde niet echt gevaar voor ons doel. Daar stelde Sportif dan toch wel enkele kansen tegenover, telkens met Irfan in een hoofdrol. Toch miste hij tot 2 maal toe, de ene keer al nipter dan de ander, om daarna een voorzet/schot voorlangs te zien gaan toen Olivier net te laat kwam inlopen. Het noopte kruibeke niet direct tot beter spel en dus kabbelde de eerste helft rustig verder zonder enig gevaar voor beide ploegen. 10 à 15 minuten voor rust begon kruibeke dan toch het tempo op te drijven en was het voor onze ploeg happen naar de naderende rust.

De tweede helft begon terug wat evenwichtiger, al had Kruibeke nu wel duidelijk de betere van het spel. Toch was er een grote bereidheid bij onze jongens en bleven we mits strijd de nul houden. Jammer genoeg werd 1 momentje van onoplettendheid meteen afgestraft en kwamen we 0-1 op achterstand. De eerste grote kans voor Sportif kwam op naam van de ingevallen Johan. Een lijf-aan-lijfduel met de laatste verdediger werd gewonnen door onze spits, die daarna ook meteen uithaalde. Zijn harde knal vond jammer genoeg de onderkant van de dwarsligger en sprong terug het veld in. Niet getreurd want even later was Sportif wel trefzeker, na een dode spel situatie eindigde de bal voor de rechter van Jurgen en die punterde de bal mooi in de hoek 1-1! De wedstrijd werd een pak bitsiger en daar had Kruibeke toch duidelijk meer last mee dan wij. Met het einde in zicht en een gelijkspel binnen handbereik toch een tweede foutje en weer was het meteen bingo, 1-2 en Kruibeke terug naar huis met de 3punten op zak.

We blijven dan misschien wel met lege handen achter, maar in vergelijking met de heenwedstrijd hebben we een duidelijke vooruitgang gemaakt. We hebben een hoop strijdvaardigheid en samenhang laten zien, wat ervoor zorgt dat er niet zomaar over ons gelopen word. Die mentaliteit kan ons nog mooie dingen brengen in het vervolg van het seizoen, te beginnen met de wedstrijd van zaterdag tegen De Vriendenkring. Een ploeg van ons kaliber en als we deze wedstrijd met dezelfde ingesteldheid ingaan kunnen we tegen ploeg een mooie 6 op 6 neerzetten. Op naar zaterdag e mannen!

Wedstrijdverslag

Johan verhaert

11:54 Gepost door jacky | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.