09-12-13

ZA: FC SPORTIF - CHIRO 6 - 3

 

De wedstrijd tegen de Chiro stond vandaag op de planning, en dan weet je dat je vandaag weer een kans hebt om de 3 punten de pakken. Daarvoor was het belangrijk scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Dat was dan ook wat Sportif vanaf minuut 1 deed. Kort op de man en snel die voorsprong zoeken was de eerste opdracht. Na nog geeneens 10minuten te hebben gespeeld stond de 2-0 al op het bord! Johan die inzakte en Irfan diep stuurde, die omspeelde de keeper en vond aan de 2de paal de inlopende Dajen en daar was een zeer mooie 1-0. De 2-0 kwam tot stand na een vrije trap van Dimi, die vond aan de eerste paal weeral Dajen en die maakte zo zijn 2de van de avond. Opdracht 1 met verve volbracht dus!

Verder in die beginfase had Sportif nog wel kansen om de score verder uit te diepen, maar Irfan vond meermaals de keeper op zijn weg. Dat terwijl Johan ook nog eens de keeper omspeelde maar toen de terugkerende verdediger op zijn weg vond. Deze schitterende openingsfase maakte dan na een goeie 20min plaats voor een gezapig tempo waarin ook de Chiro her en der aan kansjes geraakten. Maar gelegenheidsdoelman Jurgen toonde dat hij werkelijk óveral in dit elftal een versterking is. Toch luidde deze rustige 10 minuten  de 2-1 in. Door die tegengoal kroop er toch weer wat onrust in het elftal en kwamen we eigenlijk op het einde van de eerste helft meer in de problemen dan nodig was. Al vond de scheidsrechter dat Irfan neerduwen met 3man niet voldoende was voor een strafschop, toch konden we gaan rusten met een voorsprong.

Na de rust stonden we op het veld met maar 1 doel: deze wedstrijd in de plooi leggen en de 3 punten thuis houden. Die opdracht kreeg al snel vorm toen de ingevallen Gianni op mooie wijze de 3 – 1 tegen de touwen volleyde. Dat hij minuten daarvoor al een één op één op de keeper schoot, toont alleen maar aan dat we ook de 2de helft de match dicteerden. Toch weeral ergens een moment van concentratieverlies en zo stond het ook even snel  3-2. Dit was het startsein voor 20 minuten met doelpunten die mekaar opvolgden in sneltempo. Toen Dimi werd neergehaald  in de zestien, zette Johan zich achter de bal. Tot nu toe had hij ze allemaal omgezet maar deze zag Johan tegengehouden worden door de keeper, al liet de keeper hem los en zo kon Johan toch nog zijn doelpuntje meepikken en stonden we weer 2 doelpunten voor. Daarop volgde nog kansen voor Pieter, die zijn eerste op de paal zag stranden maar vervolgens met een harde knal wel wist te scoren. Ook de ingevallen Dirk zag een goeie inspanning nog beloond met een doelpunt, al vond de bezoekende verdediger het zijn moment en koos hij ervoor de bal nog eens te koppen om zeker te zijn dat hij binnenzat. Toch nog een klein smetje en dat was de 3de tegentreffer die weeral volgde op laks verdedigen op een stilstaande fase.

Maar kom, we hebben de 3punten weeral thuis kunnen houden en zetten onszelf mooi in de middenmoot met 10 punten.Volgende wedstrijd is die tegen KWB Kruibeke, de leider die onze grootste nederlaag tot nu aansmeerde (5-0). Tijd voor revanche?

18:18 Gepost door jacky | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.