21-11-13

ZA: FC SPORTIF - FC DE DUIF 1 - 2

Bjorn – Jonas/Eddy/Matthias/Dries – Dirk/Dimitri/Olivier/Pieter- Irfan/Johan (Issam, Jurgen,Gianni, Dajen)

 

Een koude mistige zaterdagmiddag was het decor voor onze wedstrijd tegen De Duif. Wegens een vrij weekend en de afgelaste wedstrijd van vorige week was dit onze eerste wedstrijd in 3weken tijd, uitgerust waren we dus zeker!

Misschien zelfs wel té uitgerust. Want het werd in die eerste helft al snel duidelijk dat De Duif duidelijk de bovenhand had. Dat overwicht werd dan ook in de eerste 20 minuten omgezet waardoor we vrij snel tegen een 1 – 0 achterstand aankeken. Daartegenover creëerden  wij zelf geen echte kansen, en had het feit dat we de goal van de tegenstander niet zagen niet alles te maken met de mist. Tot ex Sportifspeler Timothy de bal niet onder controle kreeg aan de eigen zestien, maar het schot dat daarop volgde van Johan was te onbesuisd en vloog ver over.

Niet veel later verdubbelde De Duif de score en lieten daarbij het eigen tempo flink zakken. Hetgeen onze ploeg goed uitkwam, want meteen volgde de eerste echt grote kans. Irfan dreef de bal op vanuit het middenveld en zag dat we en 3 tegen 1 situatie hadden gecreëerd, en koos daaruit Olivier. Die mocht alleen afgaan op de doelman maar zijn schot miste rust en vloog weg van doel. Het enige noemenswaardige voor rust was, buiten enkele voorzetten en halve kansen, het uitvallen van Dimitri op het middenveld.

De tweede helft begon en ook de laatste 3wissels werden meteen gebruikt en kwamen in de plaats van Johan, Jonas en Dries. Daar waar De Duif zich al rijk rekende, zag Sportif kansen op een comeback. Zo kwamen we met 2 alleen voor doel, maar ook nu weer werd niet gescoord. Sportif voerde de druk op en zag dat er zeker kansen lagen. Toen de mist nog dikker werd en het einde van de wedstrijd in zicht kwam, toch nog Irfan. Weggestuurd vanop links kon hij de bal nog mooi voorbij de doelman punten naar de tweede paal en 1 – 2! In de extra tijd nog een vrije trap die richting 2de paal zweefde en daar weer Irfan, maar deze keer vond hij het zijnet. Dat De Duif de wedstrijd nog met 10 eindigde na 2x geel voor hun rechtsback was niet meer dan een voetnoot. Toch geen gelijkspel uit de brand kunnen slepen, dus alle aandacht nu naar de wedstrijd van volgende week tegen de jongens van de Chiro! Hopelijk kunnen we dan weer aansluiten met een driepunter!

 

Wedstrijdverslag Johan Verhaert

17:11 Gepost door jacky | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.