03-11-13

ZA: FC SPORTIF - FC VRIENDENKRING 3 - 1

Bjorn – Jonas/Dajen/Matthias/Dries – Dirk(Dimitri)/Dimitri(Olivier)/Jurgen/Issam(Pieter)-Gianni(Nicolas)/Johan

Een nieuwe wedstrijd voor onze jongens na de teleurstellende 1-3 nederlaag op het veld van Lokomotiv Inzet. Die wedstrijd, die we nooit mochten/konden verliezen, zat velen nog vers in het geheugen en diende weggeveegd te worden. Te beginnen met de match tegen de Vriendenkring.

 

Weer een ploeg uit Bazel en dus perfect om vorige week goed te maken. Vorige jaren leerde ons dat deze tegenstander binnen ons bereik lag, ook al resulteerde dat niet altijd in punten. Dat het een zwaar bevochten duel ging worden, dat was zeker. Sportif begon het best en dat resulteerde in de beginfase al in de 1-0. Bij een inworp van Johan, werd Dajen gevonden en die kopte aan de eerste paal het eerste doelpunt van de avond tegen de netten. In de daarop volgende minuten kwamen we meermaals dicht bij een doelpunt, telkens op inworp. Bij één van die inworpen volgde een druk bezet duel, en was het Dajen die de afvallende bal richting doel knalde. De redding volgde en in de rebound vond Jurgen de dwarslat met het hoofd.

 

Sterk begin dus van onze jongens, die over het algemeen wel alles goed onder controle hadden. Tot er halverwege de eerste helft toch weer een foutje in de rangen sloop. Dajen met de penaltyfout en 1-1, alles te herdoen. De tweede helft werd dan aangevat, en met de inbreng van Nicolas verscheen ook de eerste mogelijkheid na rust. Een dubbele één-twee met Johan bracht laatstgenoemde in stelling maar zijn afwerking liet te wensen over. Het was een zware wedstrijd, met veel middenveldspel en weinig kansen aan beide kanten. Naar het eind toe toch enkele voor Nicolas, maar hij miste tot tweemaal toe.

 

 Een sterk  ingevallen Pieter, zorgde voor de nodige dreiging in die tweede helft. Op een van die rushes zorgde de ingelopen Nicolas voor de 2-1 voorsprong! Met nog maar enkele minuten op de klok namen we terug de leiding, daar waar we dit seizoen de punten verloren op het einde draaide we deze keer de rollen eens om. Maar nog was het niet gedaan, op de volgende diepe bal ontsnapte Johan en die werkte beheerst af 3-1! Nog niet deftig afgetrapt of Nicolas stond al terug oog in oog met de doelman, maar deze keer trok die aan het langste eind.

 

Het was misschien niet onze beste wedstrijd (vorige week waren we zeker 2x beter) en was de tegenstander zeker véél beter als vorige week, maar vandaag toonden we efficiëntie en zat het misschien wat meer mee als andere matchen. Het is in ieder geval een mooie overwinning en wens dan ook een dikke proficiat aan heel de ploeg voor deze geweldige teamprestatie!

12:18 Gepost door jacky | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.