14-10-13

ZA: FC SPORTIF - COL RMS A 4 - 0

Ploeg :Bjorn – Jonas/Matthias/Eddy/Issam – Olivier/Dimitri – Jurgen/Dionis/Pieter – Johan

Na vorige week ons eerste puntje te hebben binnengehaald tegen Bosdam, waren onze jongens vandaag erop gebrand om ook die eerste driepunter binnen te halen. Col RMS moest en zou kind van de rekening worden.

Hoewel een koel herfstzonnetje een perfect voetbalweer creëerde, begon ons veld toch al de eerste nadelen van de afgelopen regendagen te vertonen. Dat zorgde in de eerste paar minuten al voor de nodige glijpartijen. Toch was al snel duidelijk dat we vandaag de betere ploeg waren, al moesten we dat nu eindelijk ook eens in cijfers weten om te zetten. In de eerste 10 minuten kreeg Sportif al de eerste kansjes. Na telkens een actie van de afscheidnemende Dionis schoot Johan tot 2 maal toe te zwak in. De eerste 15 a 20 minuten waren duidelijk voor ons, maar scoren bleef voorlopig uit. Ook uit vrije trap lukte het niet, Eddy’s mooie trap ging net over.

Dat leidde toch duidelijk tot enige nervositeit, wat dan weer leidde tot de eerste kansjes voor Col RMS. Maar na deze waarschuwinkjes schoot onze ploeg weer vol in actie. Het centrale middenveld, weer als vanouds met Olivier en Dimitri, nam sterk de bovenhand van hun tegenstanders en zorgde dat we de wedstrijd weer naar ons toe konden trekken. De volgende kans was weer voor Johan, na mooi afleggen van Dimitri, maar hij schoor over. 2 minuten later wel prijs, wanneer Pieter doorging op links en zijn voorzet vanuit duel de centrale verdediger compleet verraste.  Johan kreeg alle tijd en ruimte om van dichtbij de score te openen, 1-0 en Sportif vertrokken! Want nog geen 5 of 10 minuten later was het Johan die de actie op rechts maakte en Pieter vond aan de tweede paal. Die controleerde de bal en schoot met rechts knap hoog in het dak van het doel 2-0!

Wie dan denkt dat Sportif zou gaan slabakken in de 2de helft, zat goed mis. Met Irfan, Dirk en Dries aan de start van die 2de helft, ging Sportif op zijn elan verder. Vooral een bedrijvige Dirk was (weeral) een sterkhouder op ons middenveld. Met even later ook Dajen op het veld waren alle wissels gebeurd en leverde de frisse krachten ook weer een karrevracht aan (halve) kansen op. Vooral Dionis was gebrand op een doelpuntje, maar diverse acties van hem leverden niets op na te lang aarzelen in de 16. Toch kwam Sportif op die gerustellende 3-0 wanneer Johan een uittrap van de keeper onderschepte en meteen Dionis vond. Die speelde ook al in één tijd de doorlopende Johan aan en die lepelde de 3-0 mooi tussen 2 verdedigers over de keeper. Even later ook Irfan op wandel door het centrum en enig mooi schoot hij vanop 20 meter over de keeper, 4-0! Aanvalsgolven bleven komen, en ook Olivier werd door de verdediging gestuurd maar hij vond de keeper op zijn weg. In de herneming schoot Johan de wenkende kans hoog over. Daarna werd het hier en daar wat slordiger en verspeelde we de kans op zwaardere cijfers, al was Dionis er nog dicht bij toen zijn vrije trap op de lat uiteen spatte.

Mooie cijfers jongens, we mogen fier zijn op onszelf en blijf zo verder werken!

 

Wedstrijdverslag Johan Verhaert

17:57 Gepost door jacky | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.