10-10-13

ZA: BOSDAM UNITED - FC SPORTIF 1 - 1

Ploeg :Jurgen – Dajen/Matthias/Eddy/Issam – Olivier/Pieter – Dirk/Dionis/Irfan – Johan

0 op 12 is ons verdict na de eerste 4 wedstrijden, en dit moest en zou vandaag recht gezet moeten worden. Tegenstander van vandaag was Bosdam en door de onderlinge vriendschapsbanden bij vele spelers een duel waar al een tijdje naar werd uitgekeken.

Na de bittere pil tegen Dinamo Djem werd een en ander aangepast voor deze wedstrijd. Door met 4 aanvallende spelers te starten, zoals vorige week de 2de helft, werd nu geopteerd voor een extra centrale middenvelder. Zo kwam Johan alleen als diepe spits te spelen met achter hem een aanvallend trio. De tegenstander begon, ondanks wissels op de bank, met 10 man en dat noopte hen dan ook om voor een harder begin te gaan.

Na een goeie 10 minuutjes werd de balans terug recht getrokken tussen de 2 ploegen en nam Sportif de wedstrijd in handen. Johan werd vele malen in de diepte gezocht en dat lukte enkele keren goed. Toch leverde dit niets op omdat de ene keer Johans vizier niet scherp stond of de andere keer er geen aansluiting kwam. Wat toen volgde was het verhaal dat wij al zo lang kennen, eerste kans Bosdam en de 1-0 stond op het bord. De reactie van Sportif liet niet lang op zich wachten, Dirk met een goeie kans maar zijn schot ging over. Schoten van Dionis en Johan werden eenvoudig gepakt of gingen over.

Tot 2minuten voor rust dionis de verdediging op een hoopje dribbelde en Johan de 1-1 op een schoteltje aanbood. De spits faalde onbegrijpelijk door over te trappen. Na rust trokken we dat elan door en volgde nog enkele kansen, maar het was Johan zijn dag niet en meerdere kansen werden dan ook de nek omgewrongen. Op stilstaande fase was het dan wel prijs, Dionis  met de trap en Issam dook op aan de eerste paal en liet de keeper in het ijle grabbelen. 1-1 en alles te herdoen! Het siert beide ploegen dat ze allebei vol op de aanval gingen en dit leverde een boeiende wedstrijdeinde op. Toegegeven, de kansen kwamen nu meer voor Bosdam maar we hielden stand. Met 2ploegen die zich leeggestreden hadden werd de wedstrijd afgefloten en haaldden we ons eerste puntje.

Bosdam zal, gekeken naar het einde, wel gehoopt hebben op de 3punten maar mits de afwerking van vorige wedstrijden hadden we de wedstrijd al in de eerste helft en begin 2de helft kunnen beslissen. Het is een stap(je) vooruit dit punt, en ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken en volgende week dan hopelijk de eerste 3 punten? Afspraak thuis om half 3 tegen Col RMS!Wedstrijdverslag Johan Verhaert

 

19:01 Gepost door jacky | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.